tothluca összes bejegyzése

Rosszindulatú szoftverek

Trójai és kémprogramok

A trójai elnevezés azt jelenti, hogy ezek a szoftverek nem egészen azok, aminek látszanak. Rendszerint ingyenesen letölthető, jóindulatú segédprogramoknak álcázzák magukat.

A kémprogramok nem a rombolás, hanem a személyes, titkos adatok megszerzése. A megszerzett adatokat rögzíthetik és elküldhetik egy rosszindulatú felhasználónak vagy egy reklámcégnek. Ezek a reklámcégek kéretlen reklámlevelek özönét zúdíthatják ránk.

Férgek

A férgek a számítógép-hálózatokon keresztül terjednek. Betöltődnek a fertőzött gép memóriájába, kikeresik a hálózathoz tartozó gépek elérhetőségeit, majd több példányban továbbküldik magukat azokra.

Vírusok

Olyan programok, amelyek úgy fertőzik meg a megtámadott programokat, hogy abba saját módosított változatukat illesztik be. Vírusok jellemzői: kis méretűek, sokszorosítják magukat, rejtőzködnek,

Tóth Luca

7.b-s vagyok

A martonvásári művészeti iskolában néptáncra és hegedűre járok. Voltam már megyei népdal éneklési versenyen 2-szer arany 1-szer pedig kiemelt arany minősítést kaptunk a Kis pacsirták nevű csapattal. 3. helyezett lettem egyéniben országos népdaléneklési versenyen. Bekerültem egyszerre 2 tehetség gondozó csoportba.